İlk baskısının kısa zamanda tükendiği, ikinci baskı için hazırlıklarımı yaptığım bu günlerde, kitabımdan alarak Bilim Kızı projemize size de katkı sağlamak ister misiniz.Neden bu kitabı almalı ve okumalısınız? Kitabı almak için bana mail atmanız yeterli
Bu kitap; ‘inovasyona dayalı kalkınmayı biz de gerçekleştirebiliriz’ duygusunun yerleşmesine katkı sağlamak amacıyla, ülkemizdeki başarı örneklerinin bilinmesi ve ülkemizin kuruluşlarının her seviyedeki lider ve uzmanlarına motivasyon vererek, kılavuz olması amacıyla yazılmıştır. Son 10 yılın ekonomik kalkınmanın tek çaresi olarak görülen İnovasyon faaliyetlerinin sürdürülebilir bir şekilde sistematik olarak yönetilebilmesi için, kurumsal yönetim sisteminin nasıl kurulması gerektiğini detaylı olarak anlatmak ve böylece kuruluşlara yardımcı olmak, kitabın temel yaklaşımıdır. Kitabın içeriği özetle; bölüm bazında aşağıda kısaca anlatılmaktadır.
- İNOVASYON Nedir ve İnovasyon Çeşitleri Nelerdir? Bu bölümlerde; akademik ve iş dünyasının çok sık kullandığı İNOVASYON terim ve prensipleri, uluslararası referans dokumanlar eşliğinde tanımlanmış ve örneklerle birlikte çeşitleri, seviyeleri, dozları hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Bu bölümde ülkemizin 3 güzide kuruluşunun İNOVASYON başarıları bizzat üst düzey yetkilileri tarafından paylaşılmaktadır. ARÇELİK-LG’ nin süreç inovasyonu başarısı, KOZA Yönetim A.Ş’ nin 2014 Küresel İnovasyon Ödülü başarısı, FLOTEKS A.Ş.’nin ürün inovasyonu başarılarını sağlayan sistematik konu ve liderlik yaklaşımları detaylı olarak bizzat başarıda emeği olan liderleri tarafından anlatılmaktadır.
- Ülkemizin İnovasyon Karnesi: Bu bölümde, ülkelerin ve kuruluşların küresel İnovasyon sıralamaları hakkında bilgiler verilmekte ve ülkemizin üst sıralarda yer alması için yapılması gerekenler anlatılmaktadır.
- İnovasyon Yönetim Sistemi Standartlar Serisi Yazım Çalışmaları: Bu bölümde; 2010 yıllarında başlayan Dünya Ülkelerinin ve uluslararası kuruluşların (OECD, WIPO, ISO, UNDP vb) sürdürülebilir kurumsal İnovasyon yönetimi başarısı için yaptıkları çalışmalardan bahsedilmekte ve Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) nun İnovasyon yönetimi standartları ile ilgili çalışmalarının kapsamı anlatılmaktadır.
- İnovasyon Yönetimi: Bu bölümde İnovasyon faaliyetlerini yönetebiliyorum, diyebilmek için yönetsel süreçler ve yönetim yaklaşımları paylaşılmaktadır.
- İnovasyon Yönetim Sistemi: Bu bölüm en kapsamlı bölüm olup, sürdürülebilir ve sürekli gelişen bir İnovasyon yönetim sisteminin kurmak için, sistem elemanlarının neler olduğu ve bu sistemlerin yapısı detaylı olarak anlatılmaktadır. Uluslararası referans dokümanlarda tanımlanan şartlar eşliğinde, İnovasyon yönetim sisteminin karşılaması gereken şartları ve bu şartlara uygun kurulacak sistemler hakkında detaylı bilgiler verilmektedir.
- İnovasyon Yönetiminde Teknik ve Metodlar: Bu bölüm de kapsamlı bölümlerden biridir. İnovasyon fırsatlarını tespit edebilmek, yenilikçi fikirleri üretebilmek ve İnovasyon projelerini başarı ile hayata geçirebilmek için gerekli metod, teknik, yöntem ve yaklaşımlar detaylı olarak paylaşılmaktadır. Bütün dünyanın başarılı kuruluşlarının ve ülkelerinin kullandığı bu teknik ve metodlar kapsamlı biçimde ülkemiz kullanıcılarının dikkatine sunulmaktadır.
- Başarmak İçin : Bu bölüm, başarıyla uygulanmış bir kurumsal İnovasyon yönetiminin sonunda, üretilen yenilikçi ürün ve hizmetlerin pazara sunularak değer üretmesi ve hedef kitlesinde yayılımının sağlanması için yapılması gerekenleri tanımlamaktadır.
Bütün bu içerik ile; neden bu kitabı edinmelisiniz? sorusuna 5 temel cevabım var.
- Yazar, Türkiye delegesi olarak uluslararası İNOVASYON YÖNETİMİ standartlarının eş yazarıdır.
- Bu kitap, uluslararası referans dokümanlar ışığında, hem akademi hem de iş dünyası için, ‘Kurumsal İNOVASYON Yönetim Sistemi’ kurabilecek şekilde, rehber kitap olarak hazırlanmıştır.
- Türkiye deki İNOVASYON Yönetiminde başarı örneklerini içermektedir. Dünya örnekleri yanında, ülkemizden 20 başarı örneği ile birlikte, İnovasyon yönetiminde ödül alan, başarılı olan 3 kuruluşun liderleri hikayeleri paylaşmaktadır.
- Kitapta okuyucuların kullanabilecekleri 46 dan fazla İnovasyon metod ve tekniği yanında, 3 Adet yazarın kendi geliştirdiği İnovasyon metodu detaylı olarak paylaşılmaktadır.
- Kitap, İnovasyon hakkında 200 den fazla kitap ve 400 den fazla kaynağı referans vererek, dünyada İnovasyon alanında gelinen son aşamayı göstermektedir.
İYİ OKUMALAR