Kurumsal İNOVASYON Yönetimi BÜLTENİ – Bülten 18 / Mart-Nisan 2023

Kurumsal İnovasyon Yönetimi Bülteni

Kurumsal İNOVASYON Yönetimi BÜLTENİ – Bülten 18 / Mart-Nisan 2023

Kurumsal İnovasyon Yönetimi Bülteni
Bülten 18 / Mart-Nisan 2023

Kurumsal İNOVASYON Yönetimi BÜLTENİ

Bu bülten dönemimizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız ile birlikte Ramazan bayramını ve 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramımızı kutladık. Bütün günleriniz sevdiklerinizle bayram gibi geçşin dileklerimle bu 2 ayda İNOVASYON Yönetimi alanında yaşadığımız uluslararası ve ulusal gelişmeleri sizlere özetlemek istiyorum.

ULUSLARARASI İnovasyon Yönetimi Alanında Gelişmeler

ISO-56000 İnovasyon Yönetimi standart serilerini hazırladığımız 164 ülkenin katılımcılarından oluşan, ISO TC 279 İnovasyon Yönetimi çalışma grupları olarak 2014 yılından bu yana yaptığımız toplantılar ile epey bir yol katettik ve 2023 yılını, yoğun tanıtım yılı ilan ettik. 2024 de Dünya da ISO-56001 İnovasyon Yönetim Sitemi – Şartlar standartının sertifikasyon süreci başlayacak şekilde yaptığımız bu çalışmalar devam ediyor. Aşağıda çalışmalarını tamamladığımız standartların 164 ülkenin oylamasına sunduğumuzu sevinçle ifade etmek istiyorum. Bu yıl yayınlanmasını planlıyoruz.

  • ISO-56007 inovasyon Yönetimi – Fikir yönetimi kılavuz standartı
  • ISO-56008 İnovasyon Yönetim Sistemi – Performans değerlendirme kılavuz standartı

Tabi ülkemizde TSE’nin ISO-56002 İnovasyon Yönetim Sitemi – Kılavuz standartının sertifikalandırıldığını da unutmayın lütfen. Dünya’da ilk endüstriyel İNOVASYON YÖNETİM SİSTEMİ sertifikasını SOCAR – Türkiye’nin almasını takiben, çok sayıda kurum ve kuruluş bu alanda çalışmalarını hızlandırdılar. Sizler de sektörel ilkler arasına girmek istiyorsanız, lütfen kendi bölgenizdeki TSE ile görüşün…

ULUSAL İnovasyon Yönetimi Alanında Gelişmeler

2021 yılında TSE ve Bilim Teknoloji Bakanlığı tarafından Uluslararası Katkıları nedeni ile ödüllendiren MTC139 İnovasyon Yönetimi Ayna komite olarak, 2 ayda bir gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile uluslararası ve ulusal gelişmeleri değerlendirmeye 2023 yılında da devam ettik.  Ayna komitemize katılan yeni inovasyon profesyonelleri ve uzmanları ile tanıştık.

Ülkemizin inovasyona dayalı kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde yaptığımız çalışmalardaki gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizi izlemeye devam edin lütfen…

  • TSE ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi vermek için çalışmalara başlattı. Dünya da bir ilk gerçekleşti ve Türkiye inovasyon Yönetimi Ayna Komite üyemiz üyesinin gayretleriyle SOCAR Türkiye #ISO56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesini kazandı. Böylece inovasyonun tek seferlik bir faaliyet olmadığını sürdürülebilir kurumsal inovasyon yönetiminin gerçekleşebileceğini gösterdi. Siz de TSE ye başvurarak, ülkemizin de bu anlamda ilk İNOVASYON Yönetimi belgeli kuruluşlarından sektör lideri olabilirsiniz.   Uluslararası çalışma gruplarında İNOVASYON YETKİNLİKLERİ standart çalışması başlatılmıştır ve bu çalışmalara üyelerimizden @ismail üstel ve Meral Yurdakul katılarak ülkemizi temsil edeceklerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.
  • TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş nin Liderliğinde MTC139 Türkiye İnovasyon Yönetimi Ayna Komite olarak, MESLEKİ YETERLİLİK sürecinde yeterlilik sınavlarını hazırladık. 2-3 ay içerisinde sizlere görüş almak için ulaşacak. Böylece, MESLEK mi? POZİSYON mu? tartışması yaşanan, İnovasyon Profesyonellerinin Mesleki Yeterlilik Standartını yayınlanma çalışmalarımızda başarıyla hayata geçmiş olacak. Bu konuda youtube kanalımda da bir dizi VLOG yayınlıyorum. Abone olarak; soru, yorum ve beğenilerinizi paylaşır iseniz daha çok kişiye erişme şansımız olur.
  • MTC139 Türkiye İnovasyon Yönetimi ayna komite olarak ISO-56000 İnovasyon Yönetimi – Terimler Tanımlar, ISO-56002 İnovasyon Yönetimi Kılavuz standartını ve ISO-56003 İnovasyon Yönetimi İşbirliği Yönetim standartını güzel türkçemize çevirdik.TSE tarafından yayınlandı. MTC139 Türkiye İnovasyon Yönetimi ayna komite olarak, ISO-56004 İnovasyon Yönetimi Değerleme Kılavuzu standartının da tercümesini tamamladık. Böylece ülkemizin de kabul ettiği 6 standartın dördünü Türkçe olarak satın alabilirsiniz.  Şimdi ISO-56005 İnovasyon Yönetiminde Fikri Haklar Yönetimi standartını tercüme etme çalışmalarımız başlamıştır. Emeği geçen bütün gönüllü üyelerimize teşekkür ediyorum. İngilizcesini 84-89 EURO ya alabildiğiniz İNOVASYON YÖNETİMİ standartlarının TÜRKÇESİNİ ise 164 TL ye satın alabilirsiniz.
  • Türkiye’ de Turkish Standards Institution liderliğinde ISO-TC279 İnovasyon çalışma grubunun toplantısını gerçekleştirmek için çalışmalarımız başlamıştır. Ömer Özkan hocamıza bu gayretleri için teşekkür ediyoruz.
  • Ayna Komitemizin çalışmalarınmın ulusal tanınırlığı Murat BEKTAŞ liderliğinde, deprem bölgesinde sosyal inovasyon projemiz Gul Aslan liderliğinde ve kurumsal yapı içerisinde çalışmalarımızı sürdürme projemiz @ismail üstel liderliğinde başlatılmıştır.

Bizi izlemeye devam edin….

İnovasyon Yönetimi Alanında Gerçekleştirdiklerimiz

Teknorot Automotive Products Inc. #İnovasyon ile DEĞER KATANLAR isimli kitabımdan alarak Bilim Kızı projemize destek verdi. Böylece BİLİME, KADINA, YAŞAMA DEĞER KATTI… Teşekkürlerimizle…

Sizlerde ‘Neden #İNOVASYON ile DEĞER KATANLAR kitabını almalıyım?’ diye düşünüyor iseniz, işte size 5 sebep.
1- Dünya Gazetesi Başyazarı HAKAN GÜLDAĞ’ın 13 Mayıs 22 de EKONOMİ KİTAPLIĞINDA tanıtım yazısında CESARET VEREN BİR KİTAP OLARAK yorumlanmış ve değerlendirilmiştir.
2-Kitabın yazarı olarak, ülkemizde inovasyon yönetim sisteminin gelişmesi için 2020 yılından bu yana Ayna Komite Başkanı olarak çok sayıda faaliyete liderlik ediyorum. Dünyada bir ilk olan endüstriyel sektörde inovasyon yönetim sistemi sertifikasını ülkemizden bir kuruluş SOCAR Türkiye aldı. Belki sizde sektörel ilkler arasına girebilirsiniz.
3-ISO-56000 İnovasyon Yönetim sistemi standarlar serilerinin eşyazarıyım. Bu yıl ulusal ve uluslararası alanda UNDP, OECD, WİPO, ISO nun da katılımı ile çok sayıda tanıtım ve bilinirlik çalışması başlayacak.
4-Kitabımda ülkemizde inovasyon yönetimi alanında başarılı 3 kuruluşun (Floteks Automotive, Arcelik-LG ve Koza Yönetim) başarı hikayesi bizzat kendileri tarafından paylaşılıyor. Kitapta okuyucular kullanabilecekleri 46 dan fazla İnovasyon metod ve tekniği yanında, 3 Adet geliştirdiğim İnovasyon metodu detaylı olarak yer almaktadır. Kitap, İnovasyon hakkında 180 den fazla kitap ve 400 den fazla güncel kaynağı referans olarak kullanmakta, dünyada İnovasyon alanında gelinen son aşamayı göstermektedir.
5-Kitabımın telif gelirlerini 2016 yılında başladığım bir sosyal inovasyon projesi olan Bilim Kızı Projesine (bilimkizi.org) bağışlayarak, Temel bilimler alanında LİSANS ve Yaşam Bilimleri alanında YÜKSEK LİSANS eğitimi alan kız öğrencilere BURS, MENTORLUK ve ETKİNLİK destekleri vermekteyiz. Böylece sizlerde sürdürülebilirlik hedeflerinize ulaşmak için Bilim Kızı projesine destek vermiş olabileceksiniz.

LES Turkey in 31 Mart 2023 de düzenlediği 15.Friday IP TALKS etkinliğinde #İnovasyonYönetimi nde GÜNCEL uluslararası referans dokümanları anlattım. Konuşmamı youtube kanalıma da yükledim. SOCAR Türkiye Dünya’da bir ilk olan olan #ISO56002 İnovasyon Yönetimi ENDÜSTRİYEL sertifikasyonu kazanan bir kuruluş olarak Dr. Ömer Özkan ın da konuşmasını dinleyebilirsiniz.
Kanalıma abone olursanız #inovasyon alanında 163 videoyu da izleyebilir ve sorularınızı iletebilirsiniz.
Bilim Kızı projemizin akıllı kızlarından biri Türkiye de ilk ve TEK olan BIOINNOVATION hackthonu bu yılda başarı ile sürdürüyor. Geçen yıl MENTOR ve JURİ olarak yer almaktan gurur duyduğum bu yaşamı iyileştirecek yenilikçi projelerin MENTORu olarak bu yıl görev aldım. Gençlere güveniyor ve yaşamı bilimle iyileştireceklerine inanıyorum.

ISO  56000 inovasyon serisi standartları anlattığım derslerime Web sayfam dan erişebilirsiniz.  ISO-56000 İnovasyon Yönetimi Terimler Tanımlar ve ISO-56003 AÇIK İnovasyon ve İnovasyonda İŞBİRLİĞİ Yönetimi standartlarının eğitimine, İnovasyon sistemi kurmadan önce Entegre Yönetim Sistemi kurmanız için eğitime ve bu zor dönemlerde en çok ihtiyacımız olan Verimlilik ve İnovasyon eğitimlerime katılmanızı tavsiye ederim.

web sitemde yayında olan Açık İnovasyon ve İşbirliği Yönetimi Eğitimini de neler öğreneceksiniz?

  • İnovasyon nedir? Yenilikçi projeler için değer gerçekleşmesi ne demektir?
  • Yenilikçi projelerde neden iş birliğine ihtiyacınız var?
  • Neden iş birliği yapmalısınız?
  • Açık İnovasyon çalışmalarınızda start-up larla nasıl iş birliği kuracaksınız?
  • Paydaşlarınız kimler, İnovasyon çalışmalarınızı bu paydaşlardan kimlerle birlikte yapmak istersiniz?
  • Üniversiteler, arge merkezleri, STK lar, tedarikçileriniz ve müşterileriniz ile İnovasyon iş birliğini neden kurmalısınız?
  • İŞ BİRLİĞİ BOŞLUK ANALİZİ nasıl yapılır?
  • Paydaş haritalama nedir?
  • PAYDAŞ Analizi nasıl yapılır?
  • İşbirliğinde FİKRİ HAKLARI KORUMAK neden önemlidir?
  • İŞ BİRLİĞİ nasıl başlar? Nasıl sürdürülür? Nasıl Yönetilir?
  • Niyet mektubu nedir?
  • İş birliği sözleşmelerini nasıl yapmalısınız?
  • Sözleşmenizde nelere dikkat etmelisiniz?
  • İş birliği PERFORMANSI NASIL Yönetilir?
  • Bu alanda başka standart var mı?
  • ISO-44001:2017 İŞ BİRLİĞİ Yönetimi Standartı neleri kapsar?
  • ISO-56003:2019 İnovasyon Yönetimi İşbirliği Yönetimi Kılavuz standartı neleri kapsar?

Web sitemde yayında olan  ISO-56000:2020 İnovasyon Yönetimi Terimler-Tanımlar standartı eğitimimi alarak, uluslararası refarans dokümanlar eşliğinde bilgi ve yetkinliğinizi geliştirebileceksiniz.

  • İnovasyon nedir? Ne değildir? İyileştirme, geliştirme, ar-ge, kaizen, buluş, yaratıcılık, teknoloji hazırlık seviyesi kelimelerinden farkı nedir?
  • Ulusal mevzuat (Ar-ge kanunu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TUBİTAK ve Bakanlıklar v.b) içerisinde İnovasyon nasıl tanımlanmıştır?
  • Sürdürülebilirlik ve EFQM modellerinde İnovasyon yönetiminin yeri nedir?
  • İnovasyon süreci, İnovasyon yönetimi, İnovasyon stratejisi v.b
  • İnovasyon ile ilgili terimlerin anlamları nelerdir?
  • İnovasyon çeşitleri (ürün, hizmet, süreç, iş modeli, organizasyon v.b) nelerdir?
  • Kapalı, açık İnovasyon ne demektir?
  • İnovasyon dozu (arttırımsal, radikal, çağ açıcı v.b) ne demektir?
  • İnovasyon terimlerinin doğru anlamlandırılması neden önemlidir?
  • İnovasyon projelerinin yönetimi neden ar-ge projeleri yönetiminden farklıdır?
  • İnovasyon yönetiminde dünya trendleri nelerdir?
  • İnovasyon alanında uluslararası referans dokümanlar (Oslo Kılavuzu, Frascati Kılavuzu) nasıl tanımlamalar yapmıştır?
  • Neden uluslararası referans dokümanlara ihtiyaç vardır?
  • Ülkelerin İnovasyon alanında yaptığı çalışmalar nelerdir?

Uluslararası İnovasyon yönetimi standartları neden ve nasıl hazırlanmaktadır? Hangi İnovasyon yönetim sistemi standartları erişilebilir şekilde yayınlanmıştır?

Verimlilik ve İnovasyon eğitimimizde ise içinden geçtiğimiz döngüsel ekonomi ve ekonomik zorluk döneminde çok ihtiyacımız olan yenilikçi yöntemlerle verimlilik çalışmalarınız için teknik ve metodları öğreneceksiniz. Bu eğitimi neden almalısınız?
– Kullan-at döngüsü yerine Az kullan-geri dönüştür yaklaşımı ile verimlilik fırsatları nerededir?
– verimlilik, etkinlik, iyileştirme, geliştirme, inovasyon ne demektir?
– Kaizen ile süreç inovasyonu arasındaki fark nedir?
– Nerelerde verimlilik, nerelerde inovasyon yapmalıyız?
– Verimlilik çalışmalarında kullanacağımız İŞ ETÜDÜ teknikleri nelerdir?
– METOD ETÜDÜ bakış açısı ile yeşil mutabakat zorunluluklarına nasıl uyum sağlarsınız?
– Süreç inovasyonu, döngüsel ekonominin az kullan-geri dönüştür kuralına uyum sağlamanıza nasıl olanak sağlar?

VERİMLİLİK ve İNOVASYON u bir arada düşündüğünüzde aklınıza gelen daha fazla sorularınıza cevap bulabileceksiniz…Bence kaçırmayın…

Entegre Yönetim sistemi eğitimimizde ise; İnovasyon yönetim sistemi kurmadan önce, ISO-9001 Kalite, ISO-14001 Çevre, ISO-45001 İSG ve ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemlerinizi entegre biçimde nasıl kuracağınızı öğreneceksiniz.

Web sitemde yayında olan Entegre Yönetim sistemi eğitimimizde ise; İnovasyon yönetim sistemi kurmadan önce, ISO-9001 Kalite, ISO-14001 Çevre, ISO-45001 İSG ve ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemlerinizi entegre biçimde nasıl kuracağınızı öğreneceksiniz.

Kalite yöneticileri ve Yönetim Temsilcileri bu eğitimi neden almalı?
– Tüm standartların gereksinimlerini entegre bir yapıda karşılama
– Daha az dokümantasyon ve bürokrasi
– Sistemler arasında (kalite, çevre, bilgi güvenliği v.b) daha az çakışma
– Geliştirilmiş hem iç hem dış iletişim ve sürekli gelişim
-İş risklerini yönetme konusunda bütünsel bir yaklaşım

– Daha yüksek çalışan morali ve motivasyonu
– Mükerrer maliyet ve zaman kullanımında tasarruf (iç tetkik, belge denetimleri, eğitim v.b maliyetler)

Yayınlar / Makaleler

Telif gelirini Bilim Kızı projemize bağışladığım dünyanın ilk Kurumsal İNOVASYON Yönetim Sistemi rehberi olan İNOVASYON ile DEĞER KATANLAR için İNOVASYON YÖNETİM SİSTEMİ REHBER KİTAP 13 Mayıs 2022 de Dünya Gazetesinin EKONOMİ Kitaplığı ekinde Genel yayın yönetmeni ve yazar Hakan Güldağ ‘ın objektif ÖVGÜ dolu sözler ile yayınlandı. İnovasyon İle Değer Katanlar kitabımı titiz ve derin yaklaşımı ile değerlendirmiş. Çok sevindim. Böyle önemli bir ekonomi gazetesinin önemli bir gazeticisi ve genel yayın yönetmeninin objektif değerlendirmesi benim için çok önemli bir motivasyon kaynağı oldu. İlk baskısını kitapevlerinden erişemeyeceğiniz kitabımı alarak; hem Bilim Kızı projesine destek olmak, hem de SÜRDÜRÜLEBİLİR bir şekilde KURUMSAL İNOVASYON YÖNETİM SİSTEMİ kurmak isteyenler web sitemden bana erişebilirler.

Kurumsal İnovasyon Yönetim Sistemi kurmak istiyor musunuz? Yenilikçi ürün ve hizmetin sunduğu değerin sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesi için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? 

Başarılı inovasyon yönetimi örnekleri dendiği zaman yabancı kuruluşlara övgüler düzen kitapları okumaktan yoruldunuz mu?

‘Ülkemizde hiç inovasyon başarısı yok !’ diye mi düşünüyorsunuz? Yıllarca büyük emeklerle hayata geçirdiğiniz inovasyon başarılarınızın bir kitapta iş ve akademik dünyaya referans olmasını ister misiniz?

Bu sorulara cevaplar bulabileceğiniz  İnovasyon ile Değer Katanlar isimli kitabımı satın almak için iletişim bilgilerimden bana mail atmanız yeterli…

Kitabı kurumsal olarak satın alarak çalışanlarınızla rehber kitap eşliğinde inovasyon yönetimi çalışmalarınızı kurabilirsiniz. Aynı zamanda ülkemizin başarı örneklerini de okuyabilirsiniz ve Bilim Kızı projesine katkı sağlamış olursunuz.

 

Hakan Güldağ köşesinde kitabımı titiz ve derin yaklaşımı ile değerlendirmiş. Teşekkürlerimle; öne çıkardığı konuları sizlerle de paylaşayım istedim.

  •      İnovasyon bir maratondur. Uzun solukluluk ve dayanılıklılık gerektirir. Tek bir başarılı sonuç elde edebilmeniz için binlerce deneyi çöpe atmayı göze alabilmelisiniz. Çözmek istediğiniz problem; hedef sektörünüz ile sinir sisteminiz arasında yaşanan bir mücadeledir. Bu mücadeleye nefesinizin yetmesi gerekir. Bunu bilerek yola hazırlıklı çıkmalısınız.
    ·      Doğa hızı sevmez. İnovasyon ile dönüşüm sağlamak istiyor iseniz, başta kendiniz olmak üzere, her şeyin dönüşebilmesi için zaman gereklidir. Değişimden bahsetmiyorum. Dönüşüm; tırtılın kelebeğe dönüşmesi gibidir. Aynı gen yapısı ile tamamen farklı bir hayata götürür sizi. Hiç bir değişim, zamanı gelmeden gerçekleşmez. Başaramadığınız zaman üzülmeyin, demekki henüz zamanı gelmemiş.
    ·      Deneyim tarihten değerlidir. Geçmişin bilgisine dayanarak, geleceği nasıl oluşturabiliriz? Bilinene dayanarak, bilinmeyenin özelliklerini nasıl anlayabiliriz? Gözlemlenmiş olgulara dayanarak yaptığımız genellemeler bizi yanıltır. Geçmişe ilişkin verilerden çok fazla şey öğrenebiliriz. Ancak, öyle zamanlar vardır ki, çok sayıda veri hiç bir anlam ifade etmez. Sadece tek bir bilgi, deneyim bilgisi son derece anlamlı olabilir. Kısaca, dikiz aynasına bakarak, geleceğe doğru yolculuk yapamayız.
    ·      Bilgi ve bilgelik farklı şeylerdir. İnovasyonda sürdürülebilir başarı için bilgelik kazanmanız gereklidir. Benim bilgelik tanımım; bilginin genlerinize işlemesi ve hiçbir kaynağa başvurmadan bir başkasına öğretebilecek kadar konuya hakim olmanızdır. Bu kitabı veya benzer her türlü kitabı, makaleyi okuyarak sadece bilgi edinebilirsiniz. Deneyimlemeden öğrenmiş olmazsınız. Öğrenmediğiniz zaman ise, bilge olamazsınız. Bilgelik bizzat yaparak ve hatta; hata yaparak kazanılır. Kendinize ve ekiplerinize hata yapma şansı verin.
    ·      Basit olan, gerçekte en zor olandır. İnovasyonda sürdürülebilir bir başarı için basitleşin. İnovasyon yönetim sisteminizde; örgütlenme biçiminiz ile değer üretme süreçlerinizde basitleşin. Liderlerin kabusu; basit olursa kendilerine ihtiyaç kalmayacağını düşünmelerinden gelir. Emin olun korkacak bir şey yok. Zaten temelde amacımız bize ihtiyaç duyulmaması değil mi?
    İşini seven insanlarla çalışın. Herkesin sevdiği işi yapma hakkı vardır. Bırakınız o haklarını kullansınlar. Çoğulcu cehalet, işlerini sevmeleri için sizin bir şeyler (motivasyon programları, zam, ödül, alkış v.b) yapmanızı bekler ve öğütler. İşini sevmeyen, kendisini sevmiyor olabilir. Siz problemlere çözüm üretmek, hayata değer katmak için değer katanlardan olmayı seçtiniz. Nasıl değeri tüketen ve bu sebeple kendini sevmeyen insanlara motivasyon verebilirsiniz ki? Bir uzmana yönlendirmek daha radikal ve yapıcı bir çözüm olacaktır.

İyi okumalar dileklerimle…

Belki de kitabın ikinci baskısında sizlerin de başarılı çalışmalarınız kayda geçsin ve referans alınsın istersiniz… Ne güzel olur değil mi?

Kitapevlerinde bulamayacağınız için lütfen mujgan@mujgancetin.com a talebinizi iletin…

Bilim Kızı Projemizdeki Gelişmeler

2016 yılında başladığımız Bilim Kızı projemizin 2016 yılından bu yana 36 kızımıza ulaştık. Başlayan MENTORLUK sürecimizin değerlendirme toplantılarını yaptık. MENTİ ve MENTORLERİMİZ ile süreci ve sonuçları değerlendirdiğimiz anketleri gerçekleştirdik.  Bu anket sonuçları bizi çok mutlu etti. Deprem süresince kızlarımıza bağışçılarımızın da desteği ile TEV üzerinden DEPREM Bölgesinden 8 kızımıza bir yıllık BURS bağladık.  Bilim Kızı bu dönem MENTİ lerimiz arasından DEPREM den etkilenen 4 Kızımızın acil ihtiyaçlarını karşıladık ve burs verdik. Manevi kayıplarını karşılayamasak da elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık.

 

2023 itibari ile 2016 dan bu yana sonuçlarımızı gururla sizlerle de paylaşmak istiyorum.

  • 20 kızımıza BURS verdik.
  • 7 kızımıza ingilizce eğitimi desteği
  • 2 kızımıza DEPREM acil desteği, 2 kızımıza yaşam desteği, 1 kızımızın yurtdışı doktora sınav harcı
  • 36 kızımıza MENTORLUK, 190 adet 360 saat görüşmesi
  • 3 kızımızın uzmanlığına uygun staj
  • 1 kızımıza uzmanlığına uygun iş
  • 10 kızımıza ar-ge/lab bilimsel gezisi
  • 10 kızımıza yetkinlik geliştirme eğitimi
  • 130 bilimsel seminer katılımcısı
  • 30 Bilim kadını mentorumuz
  • 24 Bilim kadını ile Bilim Kızı takvimi
  • 4 Üniversite etkinliği (Uşak, İYTE, BTO, Hacettepe)
  • 2 Uluslararası etkinlik (Bakü-AB, Online-AB)
  • 8 Bilim İnsanı ile Youtube semineri
  • 7 Clubhouse bilim kadını semineri
  • 1 Hachathon etkinliği (BIOINNOVATION22)
  • 2022 ve 2023 de Çağdaş Bilim Kadınları Serisi olarak 24 Bilim kadınından oluşan Bilim Kızı takvimimizi çıkardık.
  • 3 Üniversite etkinliği (Uşak, İYTE, Bursa Teknik) ve 1 Hachathon etkinliği (BIOINNOVATION22) gerçekleştirdik.
  • Bakü’ de ve bir AB online etkinliği olmak üzere 2 Uluslararası etkinlikte projemizi sunduk.
  • 4 Akıcı İngilizce konuşma dersi, 1 Bilim Kızı başarı hikayesi oturumu
  • 8 değerlendirme toplantısı yaparak, mentorluk programımızı gözden geçirdik. 160 mentorluk görüşmesi ile kızlarımız 400 saat mentorlerinden kolaylaştırıcılık hizmeti aldı.
  • 2 Sanatçımız ile Eşleştirme etkinliği gerçekleştirdik.
  • 24 Bireysel, 34 kurumsal bağışçımız bize destek verdi. Siz de katılmak ister misiniz?

Soru ve önerileriniz için bana her zaman ulaşabilirsiniz. Heyecanla benim de Bilim Kızı‘m olsun diyen dostlardan haber bekliyorum. Bilim Kızı BLOG sayfamızdan projemizdeki gelişmeleri ve BÜLTENİMİZİ takip edebilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş