Kurumsal İNOVASYON Yönetimi BÜLTENİ – Bülten 13 Mayıs Haziran 22

Kurumsal İNOVASYON Yönetimi BÜLTENİ – Bülten 13 Mayıs Haziran 22

Kurumsal İNOVASYON Yönetimi BÜLTENİ – Bülten 13 Mayıs Haziran 22

kurumsal inovasyon yönetimi

Merhaba, İnovasyon ve Bilim Kızı gönüllüleri;

Kurban bayramını karşılayacağımız bu günlerde, Mayıs Haziran 2022 dönemi gerçekleşen faaliyetler hakkında sizleri bilgilendirmek ve hayata geçirdiğimiz yeniliklerden sizleri haberdar etmek istiyorum.

 

Bu vesile ile de Sağlıklı, sevgi, neşe dolu bayram gibi günler  diliyorum.

Bilim Kızı bayram tebriği

Uluslararası ve Ulusal İNOVASYON YÖNETİMİ Alanında Gelişmeler

ISO TC 279

ISO-56000 İnovasyon Yönetimi standart serilerini hazırladığımız ISO TC 279 çalışma grupları pandemi nedeni ile 2 yıl ara verdiğimiz yüz yüze toplantılarımız VİYANA da yapıldığı bu günlerde UNİDO evsahipliği yapıyor. ISO-56001 İnovasyon Yönetim Sistemi Şartlar standartı için ülkelerden gelen öneri ve düzeltme talepleri değerlendiriliyor.

2023 yılında dünyanın inovasyon uzmanlarını ağırlamak ve güzel istanbul’umuzda çalışmak umuduyla bütün arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum.

ISO-56008 Innovation management – Tools and methods for innovation operation measurements – Guidance yazımında aktif katılan MTC139 Türkiye İnovasyon Yönetimi üyelerine teşekkür ediyor ve bütün ülkelerin katılımı ile oylamadan yayınlama onayı aldığını bildirmek istiyorum.

ISO-56007 Fikir yönetimi kılavuz standartın bizzat yazılımına katkı sağlamış eş-yazarlardan olarak, hazırladığımız standartın oylama aşamasında olduğunu bildirmek istiyorum.

MESLEK mi? POZİSYON mu? tartışması yaşanan, İnovasyon Profesyonellerinin Mesleki Yeterlilik Standartını yayınlanma çalışmalarını TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş nin Liderliğinde MTC139 Türkiye İnovasyon Yönetimi Ayna Komite olarak MESLEKİ YETERLİLİK sürecini başlattık. Kurum kuruluşlardan görüş alınmak üzere sizlere gönderdiler. LÜTFEN bizlerle önerilerinizi paylaşın. Böylece İNOVASYON MÜDÜRÜ dediğiniz kişinin sorumlulukları ve yetkinlikleri tanımlanmış olsun.

MTC139 Türkiye İnovasyon Yönetimi ayna komite olarak ISO-56002 İnovasyon Yönetimi Kılavuz standartını güzel türkçemize çevirdik. TSE tarafından yayınlandı. İngilizcesini 84 EURO ya alabilir, TÜRKÇESİNİ ise 62 TL ye satın alabilirsiniz. 

Bizi izlemeye devam edin….

TAYLAND-Chulalongkorn University ISO 56002:2019 (Innovation Management)belgesi alan DÜNYADAKİ İlk üniversite oldu.

Henüz ülkemizde ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi verilmemektedir. TSE nezninde ülkemizin de bu anlamda adım atması için girişimlerimiz devam etmektedir.

Ülkemizden de İLKler çıkması için sizlerin bu konudaki niyetinizi ve girişiminizi bekliyorum. Bana iletişim bilgilerimden erişerek sorularınızı iletebilirsiniz.

Ulusal İnovasyon Yönetimi Çalışmalarımız

GDZ Elektirik Yöneticileri ile Sürdürülebilir İnovasyon Yönetimi çalışmalarına yenilikçi fikirlerlerle devam etmeleri için yöneticilerden oluşan 2 ayrı gruba DESIGN THINKING Çalıştayı ile katkı sağladık. Veri analizinin yeterli olmadığı ve insan bazlı yenilikçi çözümler üretmek gerektiğinde kullanabileceğiniz bu tekniğin sizlerde de uygulanabilmesi için yanınızda olduğumuzu hatırlatırız.

Organizasyonu yapan İzmir Bilimpark’a teşekkürlerimizle…

Beykoz Üniversitesi ile MTC139 Türkiye Ayna Komite Üyeleri olarak İNOVASYON PROFESYONELİ sertifika programı ile, sürdürülebilir kurumsal #İnovasyon #YönetimSistemi kurmak için #ISO56000 #İnovasyonYönetimi Standartlar Serilerine uygun sertifikalı İLK ve TEK eğitimini de Beykoz Üniversitesi liderliğinde açtık. Artık pandemi dünyası, yeni dünya düzeninin inşasının büyük bir hızla başladığı günümüzde YİNElemeden YENİLENMEK zorunlu….

Ben de TUV AVUSTRIA AKADEMİ deyim. verimlilik ve inovasyon kavramlarımıza en ihtiyacımız olduğu bu günlerde Yenilikçi Yöntemlerle İş Etüdü dersimi almak isterseniz kayıt yaptırabilirsiniz.

ARGEMİP’in organizasyonu ile AR-GE Merkezi yöneticilerine Temmuz  – Ağustos döneminde çok önemli eğitimler ile sizlerle birlikte olacağız.

25-26 Temmuz da TEMEL İNOVASYON BECERİLERİ Eğitimiz ile Yenilikçi fikirlerin üretimini sağlayacak teknikler ve bu fikirlerin inovasyon yönetimine aktarılmasını sağlayacak yapıları paylaşmaktır.  Bu eğitimde problemleri çözmek için, yenilikçi fikirlerin üretiminde ve değerlendirmesinde kullanabileceğiniz teknik ve metodlara ilişkin yöntem ve süreçler paylaşılacaktır.

2 Ağustos da HİZMET İNOVASYONU eğitimimizle dünyanın pandemi sonrası geldiği yeni ortamında, yenilikçi fikirlerle yenilikçi hizmetler sunarken, birinci önceliklerden birisi de hem yeni hizmetlerle yeni pazarlara ulaşmak, hem de mevcut hizmetlerdeki verimlilik ve etkinliği arttırmaktır. Eğitimimizin amacı; hizmet inovasyonu fırsatları, fikir üretme, proje tanımlama, projeleri hayata geçirme süreçlerini katılımcılarla paylaşmaktır.

16 Ağustos da ise SÜREÇ İNOVASYONU eğitimimiz ile dünyanın Corona sonrası geldiği yeni ortamında, yenilikçi fikirlerle yenilikçi ürün ve hizmetler sunulurken, birinci önceliklerden birisi; süreç inovasyonu yaparak maliyetleri minimize etmek, etkinliği arttırmak ve teknolojinin ekişi ile yaşamsal sorunlara çözüm üretmektir. Eğitimimizin amacı; süreç inovasyonu fırsatları, fikir üretme, proje tanımlama, projeleri hayata geçirme süreçlerini katılımcılarla paylaşmaktır

Marmara University MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİLERİ Bölümü Öğrencilerine 24 Mayıs 2022 de YENİ Bir MESLEK İNOVASYON anlattım. Bu vesile ile halen MESLEK mi? POZİSYON mu? tartışması yaşanan, İnovasyon Profesyonellerinin Mesleki Yeterlilik Standartını yayınlanma çalışmalarını TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş nin Liderliğinde MTC139 Türkiye İnovasyon Yönetimi Ayna Komite olarak başlattığımız bu günlerde gençlere NEDEN Yeni bir MESLEK İNOVASYON? sorusunun cevabını verdim.

Meslek = Eğitim ile kazanılan, sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlığa yararlı mal-hizmet üretmek karşılığında para kazanılan iş

Sürdürülebilirlik döngüsel ekonomi, pandemi ve savaş yeni bir dünyada yeni bir mesleğe ihtiyaç gösteriyor. Bu sebeple; gençlere önerilerim: Yeni mesleğiniz

  • Sadece MANTIK değil, EMPATİ dolu olsun.. İnovasyon EMPATİ gerektirir.
  • Sadece Analiz ve ODAKLANMA değil, SENTEZ dolu olsun. Bütünsel fayda sağlamayan hiç bir yenilik sürdürülemez.
  • Sadece Bilgi değil, BİLGELİK dolu olsun. İnovasyonda sürdürülebilir başarı için bilgelik kazanmanız gereklidir. Benim bilgelik tanımım; hiçbir kaynağa başvurmadan bir başkasına öğretebilecek kadar konuya hakim olmanızdır. Birkitabı veya makaleyi okuyarak sadece bilgi edinebilirsiniz. Deneyimlemeden öğrenmiş olmazsınız. Öğrenmediğiniz zaman ise, bilge olamazsınız. Bilgelik bizzat yaparak ve hatta hata yaparak kazanılır.
  • Sadece PARA değil, ANLAM ve DEĞER dolu olsun. Anlamsız bir hayat para dolsu olsa dahi içinizin boşluğunu hiç bir şeyle dolduramazsınız. Değer ise ihtiyacı karşılıyor ise gerçekleşir. İnovasyon ise ihtiyacı karşılayan yeniliğin değer üretmesi ile gerçekleşir.

Sadece HIZ değil, UZUN SOLUKLU YENİLİKLERLE dolu olsun. Doğa hızı sevmez.

ISO  56000 inovasyon serisi standartları anlattığım derslerime bir yenisini daha eklemek istiyorum. Web sayfam dan ISO-56000 İnovasyon Yönetimi Terimler Tanımlar ve ISO-56003 AÇIK İnovasyon ve İnovasyonda İŞBİRLİĞİ Yönetimi standartlarının eğitimine, İnovasyon sistemi kurmadan önce Entegre Yönetim Sistemi kurmanız için eğitime ve bu zor dönemlerde en çok ihtiyacımız olan Verimlilik ve İnovasyon eğitimlerime erişebilirsiniz.

Yeni bir eğitimi size sormak istedim. Yayınlanan standartlar içerisinden hangisinin eğitimini almak istersiniz?
1) ISO-56002 İnovasyon Yönetim Sistemi-Kılavuz standartı
2) ISO-56004 İnovasyon Yönetimi Değerleme -Kılavuz standartı
3) ISO-56005 İnovasyon Yönetiminde Fikri Haklar Yönetimi -Kılavuz standart
4) Bütün standartları kapsayan bir ders
5) Diğer (lütfen önerinizi yazınız)

Önerilerinizi bekliyorum. Bana iletişim bilgilerimden (mujgan@mujgancetin.com) erişebilirsiniz.

Web sitemde yayında olan Açık İnovasyon ve İşbirliği Yönetimi Eğitimini de neler öğreneceksiniz?

  • İnovasyon nedir? Yenilikçi projeler için değer gerçekleşmesi ne demektir?
  • Yenilikçi projelerde neden iş birliğine ihtiyacınız var?
  • Neden iş birliği yapmalısınız?
  • Açık İnovasyon çalışmalarınızda start-up larla nasıl iş birliği kuracaksınız?
  • Paydaşlarınız kimler, İnovasyon çalışmalarınızı bu paydaşlardan kimlerle birlikte yapmak istersiniz?
  • Üniversiteler, arge merkezleri, STK lar, tedarikçileriniz ve müşterileriniz ile İnovasyon iş birliğini neden kurmalısınız?
  • İŞ BİRLİĞİ BOŞLUK ANALİZİ nasıl yapılır?
  • Paydaş haritalama nedir?
    • İnovasyon nedir? Ne değildir? İyileştirme, geliştirme, ar-ge, kaizen, buluş, yaratıcılık, teknoloji hazırlık seviyesi kelimelerinden farkı nedir?
    • Ulusal mevzuat (Ar-ge kanunu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TUBİTAK ve Bakanlıklar v.b) içerisinde İnovasyon nasıl tanımlanmıştır?
    • Sürdürülebilirlik ve EFQM modellerinde İnovasyon yönetiminin yeri nedir?
    • İnovasyon süreci, İnovasyon yönetimi, İnovasyon stratejisi v.b
    • İnovasyon ile ilgili terimlerin anlamları nelerdir?
    • İnovasyon çeşitleri (ürün, hizmet, süreç, iş modeli, organizasyon v.b) nelerdir?
    • Kapalı, açık İnovasyon ne demektir?
    • İnovasyon dozu (arttırımsal, radikal, çağ açıcı v.b) ne demektir?
    • İnovasyon terimlerinin doğru anlamlandırılması neden önemlidir?
    • İnovasyon projelerinin yönetimi neden ar-ge projeleri yönetiminden farklıdır?
    • İnovasyon yönetiminde dünya trendleri nelerdir?
    • İnovasyon alanında uluslararası referans dokümanlar (Oslo Kılavuzu, Frascati Kılavuzu) nasıl tanımlamalar yapmıştır?
    • Neden uluslararası referans dokümanlara ihtiyaç vardır?
    • Ülkelerin İnovasyon alanında yaptığı çalışmalar nelerdir?
      • PAYDAŞ Analizi nasıl yapılır?
      • İşbirliğinde FİKRİ HAKLARI KORUMAK neden önemlidir?
      • İŞ BİRLİĞİ nasıl başlar? Nasıl sürdürülür? Nasıl Yönetilir?
      • Niyet mektubu nedir?
      • İş birliği sözleşmelerini nasıl yapmalısınız?
      • Sözleşmenizde nelere dikkat etmelisiniz?
      • İş birliği PERFORMANSI NASIL Yönetilir?
      • Bu alanda başka standart var mı?
      • ISO-44001:2017 İŞ BİRLİĞİ Yönetimi Standartı neleri kapsar?
      • ISO-56003:2019 İnovasyon Yönetimi İşbirliği Yönetimi Kılavuz standartı neleri kapsar?

Web sitemde yayında olan  ISO-56000:2020 İnovasyon Yönetimi Terimler-Tanımlar standartı eğitimimi alarak, uluslararası refarans dokümanlar eşliğinde bilgi ve yetkinliğinizi geliştirebileceksiniz.

  • İnovasyon nedir? Ne değildir? İyileştirme, geliştirme, ar-ge, kaizen, buluş, yaratıcılık, teknoloji hazırlık seviyesi kelimelerinden farkı nedir?
  • Ulusal mevzuat (Ar-ge kanunu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TUBİTAK ve Bakanlıklar v.b) içerisinde İnovasyon nasıl tanımlanmıştır?
  • Sürdürülebilirlik ve EFQM modellerinde İnovasyon yönetiminin yeri nedir?
  • İnovasyon süreci, İnovasyon yönetimi, İnovasyon stratejisi v.b
  • İnovasyon ile ilgili terimlerin anlamları nelerdir?
  • İnovasyon çeşitleri (ürün, hizmet, süreç, iş modeli, organizasyon v.b) nelerdir?
  • Kapalı, açık İnovasyon ne demektir?
  • İnovasyon dozu (arttırımsal, radikal, çağ açıcı v.b) ne demektir?
  • İnovasyon terimlerinin doğru anlamlandırılması neden önemlidir?
  • İnovasyon projelerinin yönetimi neden ar-ge projeleri yönetiminden farklıdır?
  • İnovasyon yönetiminde dünya trendleri nelerdir?
  • İnovasyon alanında uluslararası referans dokümanlar (Oslo Kılavuzu, Frascati Kılavuzu) nasıl tanımlamalar yapmıştır?
  • Neden uluslararası referans dokümanlara ihtiyaç vardır?
  • Ülkelerin İnovasyon alanında yaptığı çalışmalar nelerdir?

Uluslararası İnovasyon yönetimi standartları neden ve nasıl hazırlanmaktadır? Hangi İnovasyon yönetim sistemi standartları erişilebilir şekilde yayınlanmıştır?

ISO-56000:2020 İnovasyon Yönetimi Terimler Tanımlar Standartı eğitimimizde; İnovasyon terimlerinin iyileştirme, geliştirme, ar-ge, kaizen, buluş, yaratıcılık v.b farkını öğrenecek, böylece İnovasyon yönetim sistemi, süreçleri ve organizasyonunuzu doğru kurabileceksiniz.

Verimlilik ve İnovasyon eğitimimizde ise içinden geçtiğimiz döngüsel ekonomi ve ekonomik zorluk döneminde çok ihtiyacımız olan yenilikçi yöntemlerle verimlilik çalışmalarınız için teknik ve metodları öğreneceksiniz. Bu eğitimi neden almalısınız?
– Kullan-at döngüsü yerine Az kullan-geri dönüştür yaklaşımı ile verimlilik fırsatları nerededir?
– verimlilik, etkinlik, iyileştirme, geliştirme, inovasyon ne demektir?

Kaizen ile süreç inovasyonu arasındaki fark nedir?
– Nerelerde verimlilik, nerelerde inovasyon yapmalıyız?
– Verimlilik çalışmalarında kullanacağımız İŞ ETÜDÜ teknikleri nelerdir?
– METOD ETÜDÜ bakış açısı ile yeşil mutabakat zorunluluklarına nasıl uyum sağlarsınız?
– Süreç inovasyonu, döngüsel ekonominin az kullan-geri dönüştür kuralına uyum sağlamanıza nasıl olanak sağlar?

VERİMLİLİK ve İNOVASYON u bir arada düşündüğünüzde aklınıza gelen daha fazla sorularınıza cevap bulabileceksiniz…

Bence kaçırmayın…

Entegre Yönetim sistemi eğitimimizde ise; İnovasyon yönetim sistemi kurmadan önce, ISO-9001 Kalite, ISO-14001 Çevre, ISO-45001 İSG ve ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemlerinizi entegre biçimde nasıl kuracağınızı öğreneceksiniz.

Web sitemde yayında olan Entegre Yönetim sistemi eğitimimizde ise; İnovasyon yönetim sistemi kurmadan önce, ISO-9001 Kalite, ISO-14001 Çevre, ISO-45001 İSG ve ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemlerinizi entegre biçimde nasıl kuracağınızı öğreneceksiniz. 

 

Kalite yöneticileri ve Yönetim Temsilcileri bu eğitimi neden almalı?
– Tüm standartların gereksinimlerini entegre bir yapıda karşılama
– Daha az dokümantasyon ve bürokrasi
– Sistemler arasında (kalite, çevre, bilgi güvenliği v.b) daha az çakışma
– Geliştirilmiş hem iç hem dış iletişim ve sürekli gelişim
-İş risklerini yönetme konusunda bütünsel bir yaklaşım
– Daha yüksek çalışan morali ve motivasyonu
– Mükerrer maliyet ve zaman kullanımında tasarruf (iç tetkik, belge denetimleri, eğitim v.b maliyetler)  

 ve tabiki İnovasyon Yönetim Sistemini kolayca entegre edebilme 

Yayınlar / Makalele

Telif gelirini Bilim Kızı projemize bağışladığım dünyanın ilk Kurumsal İNOVASYON Yönetim Sistemi rehberi olan İNOVASYON ile DEĞER KATANLAR için İNOVASYON YÖNETİM SİSTEMİ REHBER KİTAP 13 Mayıs 2022 de Dünya Gazetesinin EKONOMİ Kitaplığı ekinde Genel yayın yönetmeni ve yazar Hakan Güldağ ‘ın objektif ÖVGÜ dolu sözler ile yayınlandı. İnovasyon İle Değer Katanlar kitabımı titiz ve derin yaklaşımı ile değerlendirmiş. Çok sevindim. Böyle önemli bir ekonomi gazetesinin önemli bir gazeticisi ve genel yayın yönetmeninin objektif değerlendirmesi benim için çok önemli bir motivasyon kaynağı oldu. İlk baskısını kitapevlerinden erişemeyeceğiniz kitabımı alarak; hem Bilim Kızı projesine destek olmak, hem de SÜRDÜRÜLEBİLİR bir şekilde KURUMSAL İNOVASYON YÖNETİM SİSTEMİ kurmak isteyenler web sitemden bana erişebilirler.

Kurumsal İnovasyon Yönetim Sistemi kurmak istiyor musunuz? Yenilikçi ürün ve hizmetin sunduğu değerin sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesi için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? 

Başarılı inovasyon yönetimi örnekleri dendiği zaman yabancı kuruluşlara övgüler düzen kitapları okumaktan yoruldunuz mu?

‘Ülkemizde hiç inovasyon başarısı yok !’ diye mi düşünüyorsunuz? Yıllarca büyük emeklerle hayata geçirdiğiniz inovasyon başarılarınızın bir kitapta iş ve akademik dünyaya referans olmasını ister misiniz?

Bu sorulara cevaplar bulabileceğiniz  İnovasyon ile Değer Katanlar isimli kitabımı satın almak için iletişim bilgilerimden bana mail atmanız yeterli…

Kitabı kurumsal olarak satın alarak çalışanlarınızla rehber kitap eşliğinde inovasyon yönetimi çalışmalarınızı kurabilirsiniz. Aynı zamanda ülkemizin başarı örneklerini de okuyabilirsiniz ve Bilim Kızı projesine katkı sağlamış olursunuz.

Hakan Güldağ köşesinde kitabımı titiz ve derin yaklaşımı ile değerlendirmiş. Teşekkürlerimle; öne çıkardığı konuları sizlerle de paylaşayım istedim.

  •      İnovasyon bir maratondur. Uzun solukluluk ve dayanılıklılık gerektirir. Tek bir başarılı sonuç elde edebilmeniz için binlerce deneyi çöpe atmayı göze alabilmelisiniz. Çözmek istediğiniz problem; hedef sektörünüz ile sinir sisteminiz arasında yaşanan bir mücadeledir. Bu mücadeleye nefesinizin yetmesi gerekir. Bunu bilerek yola hazırlıklı çıkmalısınız.
    ·      Doğa hızı sevmez. İnovasyon ile dönüşüm sağlamak istiyor iseniz, başta kendiniz olmak üzere, her şeyin dönüşebilmesi için zaman gereklidir. Değişimden bahsetmiyorum. Dönüşüm; tırtılın kelebeğe dönüşmesi gibidir. Aynı gen yapısı ile tamamen farklı bir hayata götürür sizi. Hiç bir değişim, zamanı gelmeden gerçekleşmez. Başaramadığınız zaman üzülmeyin, demekki henüz zamanı gelmemiş.
    ·      Deneyim tarihten değerlidir. Geçmişin bilgisine dayanarak, geleceği nasıl oluşturabiliriz? Bilinene dayanarak, bilinmeyenin özelliklerini nasıl anlayabiliriz? Gözlemlenmiş olgulara dayanarak yaptığımız genellemeler bizi yanıltır. Geçmişe ilişkin verilerden çok fazla şey öğrenebiliriz. Ancak, öyle zamanlar vardır ki, çok sayıda veri hiç bir anlam ifade etmez. Sadece tek bir bilgi, deneyim bilgisi son derece anlamlı olabilir. Kısaca, dikiz aynasına bakarak, geleceğe doğru yolculuk yapamayız.
    ·      Bilgi ve bilgelik farklı şeylerdir. İnovasyonda sürdürülebilir başarı için bilgelik kazanmanız gereklidir. Benim bilgelik tanımım; bilginin genlerinize işlemesi ve hiçbir kaynağa başvurmadan bir başkasına öğretebilecek kadar konuya hakim olmanızdır. Bu kitabı veya benzer her türlü kitabı, makaleyi okuyarak sadece bilgi edinebilirsiniz. Deneyimlemeden öğrenmiş olmazsınız. Öğrenmediğiniz zaman ise, bilge olamazsınız. Bilgelik bizzat yaparak ve hatta; hata yaparak kazanılır. Kendinize ve ekiplerinize hata yapma şansı verin.
    ·      Basit olan, gerçekte en zor olandır. İnovasyonda sürdürülebilir bir başarı için basitleşin. İnovasyon yönetim sisteminizde; örgütlenme biçiminiz ile değer üretme süreçlerinizde basitleşin. Liderlerin kabusu; basit olursa kendilerine ihtiyaç kalmayacağını düşünmelerinden gelir. Emin olun korkacak bir şey yok. Zaten temelde amacımız bize ihtiyaç duyulmaması değil mi?
    İşini seven insanlarla çalışın. Herkesin sevdiği işi yapma hakkı vardır. Bırakınız o haklarını kullansınlar. Çoğulcu cehalet, işlerini sevmeleri için sizin bir şeyler (motivasyon programları, zam, ödül, alkış v.b) yapmanızı bekler ve öğütler. İşini sevmeyen, kendisini sevmiyor olabilir. Siz problemlere çözüm üretmek, hayata değer katmak için değer katanlardan olmayı seçtiniz. Nasıl değeri tüketen ve bu sebeple kendini sevmeyen insanlara motivasyon verebilirsiniz ki? Bir uzmana yönlendirmek daha radikal ve yapıcı bir çözüm olacaktır.

İyi okumalar dileklerimle…

Belki de kitabın ikinci baskısında sizlerin de başarılı çalışmalarınız kayda geçsin ve referans alınsın istersiniz… Ne güzel olur değil mi?

Kitapevlerinde bulamayacağınız için lütfen mujgan@mujgancetin.com a talebinizi iletin…

Analiz Gazetesi nde yayınlanan röportajımı okudunuz mu ? Döngüsel ekonomide verimlik ve inovasyon önemi ve Bilim Kızı projemizi anlattım.

‘Döngüsel ekonomi modeli, ham maddeden atık oluşumuna kadar geçen süreçte bireyleri ve toplumu yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneltirken, kaynak tüketimini azaltmayı, geri dönüşümü ve yeniden kullanımı teşvik ediyor. ….Sadelik, az tüketim ve yenilikçi çözümlerle ayakta kalma ihtiyacımız öne çıktı. Döngüsel ekonomide, kaynakları az kullan, verimli ve etkin kullan ve atık üretme prensiplerini zorunlu hale getirdi. Verimlilik ve etkinlik en önemli yaşam önceliğimiz haline dönüştü….’

Daha fazlası için okuyun lütfen … 

Subconturkey Gazetesi Mayıs  22 ve Haziran 2022 sayılarında İNOVASYON, DEĞER ve YAŞAM DÖNGÜSÜ makalem ile İNOVASYON Yönetiminde BAŞARI için tavsiyelerimi okumak isterseniz web sitemdeki BLOG uma da yükledim.

Devamı için; web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bilim Kızı Projemizdeki Gelişmeler

Bilim Kızı projemizin başarı ile tamamladık.  You tube kanalımıza yükledik. İzlemek ister misiniz?

 Doç.Dr. Canan DAĞDEVİREN hocamız VİZYON konuşması ile ufkumuzu açtı. Bilim Kızı 2021-22 Faaliyetlerimizi içeren video gösterimizde yaptıklarımızı anlattık. Bilim Kızı 2021-22 performans değerlendirmennenizi yaptık. 2022-2023 dönemi MENTİ, MENTOR, GÖNÜLLÜ ve BURS çağrılarımızı yayınladık. Siz de Bilim Kızı nın çağrılarını duyurmamızda yardımcı olur musunuz?

 Soru ve önerileriniz için bana her zaman ulaşabilirsiniz. Heyecanla benim de Bilim Kızı‘m olsun diyen dostlardan haber bekliyorum. Bilim Kızı BLOG sayfamızdan projemizdeki gelişmeleri ve BÜLTENİMİZİ takip edebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi paylaş